sv Poortugaal is officieel opleidingspartner van Sparta.
sv Poortugaal is officieel opleidingspartner van Sparta. Foto:

Opleidingspartner van Sparta

POORTUGAAL - sv Poortugaal maakt opnieuw verdere stappen in de ontwikkeling van haar jeugd. De afgelopen periode is er binnen sv Poortugaal hard gewerkt om weer verder te bouwen aan de jeugdopleiding. Dit heeft o.a. al geresulteerd in het besluit om volgend seizoen te gaan deelnemen aan de O23 competitie. Maar daar stopt het niet mee.

Afgelopen week heeft de ondertekening plaatsgevonden van een samenwerkingsverband tussen eredivisionist Sparta Rotterdam en sv Poortugaal. Het 3-jarig contract zal 1 juli ingaan en op deze datum is sv Poortugaal officieel opleidingspartner van Sparta.

Binnen de technische commissie van de jeugd, is er veel voorbereidend werk verricht en ook zorgvuldig afgewogen welke visie van de Rotterdamse BVO's het beste aansluit bij de plannen en het beleid van sv Poortugaal. Aad Baas, bestuurslid van sv Poortugaal en verantwoordelijk voor de prestatie tak: ,,Bij Sparta is veel aandacht voor jeugd en talenten, maar ook voor de kinderen die deze droom uiteindelijk niet gaan waarmaken. sv Poortugaal heeft een gelijke cultuur, waar niet alleen de focus ligt op het talent, maar ook op het individu ongeacht het niveau. De omgang met kinderen en het begeleiden naar succes, maar ook het ondersteunen bij een teleurstelling staan hierin primair. Onze twee HJO's beschikken beiden, naast hun voetbaltechnische vaardigheden, ook over een pedagogisch achtergrond. Dat is in de begeleiding van jeugd enorm belangrijk, en zowel Sparta als sv Poortugaal zien daar het belang van in.”
Lees meer op www.de
schakelalbrandswaard.nl