Medisch dronetransport boven Rhoon

RHOON - Vanaf eind mei 2021 testen ANWB en PostNL medisch dronetransport voor Erasmus MC en Sanquin. De testvluchten vinden plaats tussen Rhoon en Oud-Beijerland. Doel is om te onderzoeken hoe in de toekomst bloed en medicijnen met spoed per drone van het Erasmus MC en Sanquin naar de regio Zeeland vervoerd kunnen worden.

Patiƫnten hebben soms met spoed bloed of medicijnen nodig. Als elke seconde telt, kunnen files en drukte op de weg ernstige gevolgen hebben. De inzet van een drone kan dan de oplossing zijn. Het is tevens een duurzaam alternatief voor vervoer over de weg. Het Erasmus MC, Sanquin, ANWB en PostNL hebben zich daarom in het project Medical Drone Service verenigd om medisch transport per drone te ontwikkelen.

De drone vliegt op 80 meter hoogte, heeft een spanwijdte van 2,5 meter, is elektrisch aangedreven en geluidsarm. Dat zorgt voor een minimale verstoring van mens en natuur. Aan de uitvoering van de dronevluchten zijn strikte veiligheidseisen verbonden om de veiligheid op de grond en in de lucht te waarborgen. Als er bijvoorbeeld een traumahelikopter over de trajectroute vliegt, blijft de drone aan de grond.

De testvluchten vinden plaats vanaf eind mei tot en met juli 2021. In totaal worden ongeveer 8 testvluchten gemaakt.


De Grote Reis maakt kans op verkeersplein

PORTLAND - Basisschool De Grote Reis heeft van de week te horen gekregen, te zijn genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Hiermee kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties zodat ze straks goed voorbereid de weg op gaan.
Om het ANWB Verkeersplein in de wacht te slepen, moet de school onder andere zoveel mogelijk stemmen werven.

Stemmen kan tot 10 juni via anwb.nl/verkeerspleinen.