In 2005 ontving Zevenbergen een koninklijke onderscheiding.
In 2005 ontving Zevenbergen een koninklijke onderscheiding. Foto:

Gerrit Zevenbergen overleden

POORTUGAAL - Op donderdag 27 mei ontving sv Poortugaal het droevige bericht dat Gerrit Zevenbergen is overleden. Geboren op 28 maart 1935 bereikte hij de leeftijd van 86 jaar. Als erelid was Gerrit 74 jaar verbonden met de voetbalvereniging die na aan zijn hart lag.

Na de tweede wereldoorlog startte de KNVB met het jeugdvoetbal en jonge Gerrit stond zijn mannetje in het eerste jeugdelftal van de club. Zijn financiële inzicht werd al snel opgemerkt en voor zijn 18de verjaardag trad hij als penningmeester toe tot het bestuur. Door zijn jeugdige leeftijd moest hier toentertijd bij de KNVB nog dispensatie voor worden aangevraagd. Het kiezen van Gerrit bleek een schot in de roos, want tot op zeer hoge leeftijd bleef hij betrokken met het wel en wee van de club. Als voetballer kende hij vele successen en stopte zijn carrière na een kampioenschap bij de veteranen.

Als kind van de wederopbouw werd elk dubbeltje optimaal benut. De uitgaven lagen onder een vergrootglas. Dit heeft de vereniging geen windeieren gelegd, want de club kende een grote groei en werd strak geleid. Eén van de vele hoogtepunten was zijn idee om renteloze obligaties uit te geven voor de bouw van een nieuw onderkomen met de opening in 1974. Het dubbele aantal van de geplande waardepapieren werden verkocht door het enthousiasme waarmee Gerrit de obligaties aan de man bracht. Hierdoor kon de hypotheek voor de nieuwbouw sterk worden gereduceerd.

In 2005 werd hem een koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Harald Bergmann voor zijn jarenlange inzet en grenzeloze toewijding voor de vereniging. Na zijn penningmeesterschap was hij jaren betrokken bij de kascontrolecommissie, kantine-inkoop en lid van de donderdagploeg voor het onderhoud van de accommodatie. Met het verlies van Gerrit is een clubicoon heengegaan die historie heeft geschreven bij de vereniging en deze helaas niet meer door kan vertellen aan volgende generaties.


Esther Kuiperi neemt praktijk over

POORTUGAAL - Per 1 juni heeft Esther Kuiperi de huisartsenpraktijk van de plots overleden huisarts Chan overgenomen. Huisarts Chan overleed onverwachts op 15 november 2020.
Huisarts Chan hechtte veel waarde aan de band met de patiënt. Hij was geïnteresseerd in de mens achter de mens. Duiken was een van zijn grote hobby’s en had ook duikgeneeskunde gestudeerd. Jaarlijks ging Chan op nascholing op een mooie locatie.
Naast de huisarts en duikgeneeskunde deed Chan er ook accupunctuur bij. Hij behandelde op verzoek eigen patiënten, maar er kwamen ook patiënten van heinde en ver. Hij had hiervoor een opleiding in China gevolgd. Chan was bezig met de oprichting van het gezondheidscentrum in het centrum van Poortugaal aan de Emmastraat. Helaas kan hij dit niet meer zelf meemaken. Na ruim 20 jaar wordt de praktijk overgenomen door Esther Kuiperi.

Esther Kuiperi mag dan ook dit nieuwbouwproject overnemen en is al een tijdje een bekend en vertrouwd gezicht voor vele patiënten binnen de praktijk. Aanstaande vrijdag wordt de eerste steen van het gezondheidscentrum gelegd.

Esther Kuiperi neemt praktijk over van de overleden huisarts Chan.