Avondklok levert 89 boetes op

ALBRANDSWAARD - Na ruim drie maanden liep vorige week de avondklok af. Deze maatregel van het kabinet om het aantal coronabesmettingen in te dammen, had een behoorlijke impact op de samenleving en vanzelfsprekend ook op het politiewerk. ,,Er is een groot beroep gedaan op politiemedewerkers die te weinig zijn toegekomen aan rust, vrije tijd en aandacht voor thuis”, stelt de politie.

In Albrandswaard werden 89 avondklokboetes uitgeschreven. Dat gebeurde tussen 23 januari en 28 april.

Auto te water

RHOON - Een bestuurder verloor zaterdagmorgen 29 mei rond 4 uur de macht over het stuur en kwam met zijn auto in de sloot terecht aan de Molen Polderse Zeedijk. De bestuurder had te veel gedronken. Hij verliet de auto en belde aan bij een woning voor hulp. De brandweer heeft voor de zekerheid in de sloot gezocht of er nog een tweede persoon in de auto zat.

Gemeente verhuist

ALBRANDSWAARD - Gemeente Albrandswaard verhuist per 7 juni naar het Huis van Albrandswaard aan de Stationsstraat 4 in Rhoon.

Het Huis van Albrandswaard is een volledig energieneutraal gebouwd. Op het dak liggen zonnepanelen en is er een groen dak aangelegd. Een ander leuk weetje. Regenwater loopt niet meteen het riool in, maar kan tijdelijk worden opgeslagen. Dat water kan later, bij drogere periodes, gebruikt worden. Het groene dak zorgt ervoor dat het niet te warm wordt. Hierdoor blijft het binnen koel en hoeft er geen energie verbruikt te worden om de werkruimtes af te koelen.