Sportpark verhuist naar Rand van Rhoon

RHOON – Na een hele avond praten stemde de gemeenteraad maandagavond in met de verplaatsing van sportpark De Omloop naar de Omloopseweg-Zuid. In het debat, dat vooral over de procedure ging, kwamen de verhoudingen tussen coalitie en oppositie op scherp te staan.

Door Anouk Breeman

De gemeente onderzocht acht mogelijke locaties voor sportpark De Omloop. Vijf daarvan scoren hetzelfde op criteria als draagvlak, financiën en ontsluiting. Toch heeft het college één duidelijke voorkeursvariant. ,,Die andere locaties deden voor spek en bonen mee, terwijl die veel voordeliger zijn en we daar sneller kunnen gaan bouwen”, zei Mariëlle Vergouwe (EVA).
,,Voor de verenigingen is de Omloopseweg-Zuid heel fijn”, zei Frans van Zaalen (FRANS). ,,Maar het is wel een hele dure optie! Dit is financieel niet de beste keuze. Jammer dat we daarover niet langer kunnen discussiëren.”

NAP uitte kritiek op het ontbreken van (financiële) informatie. ,,De cijfermatige uitsplitsing van de kosten hebben we nog steeds niet, terwijl het hier gaat om een miljoeneninvestering. Van de coalitiepartijen heeft alleen de VVD vragen gesteld. De beantwoording daarvan zien we nergens terug. Het kan haast niet anders of de coalitiepartijen worden méér of anders geïnformeerd dan de oppositie”, concludeerde Richard Steger. CDA en Stem-Lokaal namen dit hoog op. Suzanne Voogdgeert (VVA) - die tot vorig jaar deel uitmaakte van coalitiepartij Leefbaar Albrandswaard - bevestigde Stegers vermoeden. ,,Laten we dit een andere keer bespreken”, greep burgemeester De Witte in.
Lees verder op pagina 3.