Dansen bij juf Emma in Portland.
Dansen bij juf Emma in Portland. Foto:

Dansstudio La Barre cultuurclub van het jaar

ALBRANDSWAARD - Vorige week is bekend geworden dat Dansstudio La Barre cultuurclub van het jaar van Albrandswaard is geworden. Mensen konden stemmen op hun favoriete sport of cultuurclub en daaruit kwam La Barre als winnaar uit de bus. Ze eindigde in de top tien van provincie Zuid-Holland.

Zes jaar geleden startte Barbara Brouwers met danslessen in Rhoon-Portland. ,,In 2006 ben ik met de dansstudio begonnen in Hillegersberg", vertelt Barbara. ,,Daarna kwamen er nog locaties bij in Kralingen en Schiebroek. Omdat er meerdere dansers uit Albrandswaard en Barendrecht kwamen was het logisch om daar ook een ruimte te zoeken. We kwamen terecht in de scholen Het Lichtpunt en Vrijenburg. Hier hebben we een ruimte om ballet, moderne dans en Streetdance te geven. In ruil daarvoor geven we op school ook workshops. Een mooi systeem van samenwerken. En hierdoor blijven de lessen goed betaalbaar voor de ouders van de dansers."

Inmiddels is Barbara ook op zoek naar een ruimte in Rhoon-Centrum. ,,Er is veel vraag naar danslessen in het centrum, dus zijn we nog druk aan het zoeken naar een mooie locatie."

Dansstudio La Barre geeft allerlei soorten danslessen. De club kent 400 leerlingen en tien docenten. ,,Kinderen vanaf 2,5 jaar kunnen al bij ons terecht. Tot vijf jaar is het vooral beweging op muziek. Daarna kiest een kind de kant die hij of zij het leukste vindt. Het echte klassieke ballet of juist Hiphop of Streetdance."

De danslessen worden op professionele wijze gegeven. ,,We leiden regelmatig talenten op. Onze dansstudio is een mooie opstap voor Codarts Rotterdam. Dit is het conservatorium voor muziek en dans. Maar bij professioneel moet je niet meteen denken dat we enorm streng zijn. Er wordt ontspannen gedanst, het blijft leuk om te doen. Daarnaast zijn onze groepen klein. Maximaal zestien dansers in een groep en vaak minder. Door het kleinschalige beleid, krijgen de kinderen alle aandacht die ze verdienen. En is het voor ieder niveau leuk."

La Barre heeft twee keer per jaar een voorstelling. Meestal vindt deze plaats in het Zuidplein theater en wordt opgedeeld in verschillende avonden.

De lockdown hakte er bij Barbara en de dansdocenten ook erg in. ,,Bij de eerste lockdown waren we nog super gemotiveerd en enthousiast om er wat van te maken. Online lessen en later buiten. Maar de tweede lockdown werd het een stuk lastiger. Het was geen een keer mooi weer tijdens de buitenlessen en het werd ook steeds moeilijker om alle docenten te motiveren. Maar gelukkig zijn we er doorheen en zijn we nauwelijks leden verloren. Sterker nog, voor deze laatste periode van dit seizoen hebben we zelfs nieuwe aanmeldingen."

Website
In Portland kunnen kinderen terecht op zaterdag en vanaf het nieuwe seizoen in september ook op vrijdag. Kijk op dansstudiolabarre.nl voor meer informatie.

Kleine groepen, dus voor iedereen aandacht.