Het lint wordt doorgeknipt door voorzitter Rob Littel.
Het lint wordt doorgeknipt door voorzitter Rob Littel. Foto:

Vervolg voorpagina

Start ruiterpadnetwerk

ALBRANDSWAARD - Vorig jaar werd stichting Ruiter- en Menpaden Albrandswaard opgezet. De stichting wil zich inzetten voor veilig paardrijden in de gemeente en daarvoor graag meer ruiterpaden. Maandag kwam het eerste deel van de droom uit. Een schouwstrook is nu bestempeld als ruiterpad. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er een 'echt' ruiterpad komt met de juiste ondergrond en afgedekt met zand. Maar de stichting is al heel blij met deze start.

Veilig
Vanuit de provincie is een budget vrij gemaakt om ruiterpaden in Zuid-Holland aan te leggen. Omdat er in Albrandswaard veel paardenliefhebbers wonen, maar weinig gelegenheid is om in het groen te rijden, is dit een grote vooruitgang. Paardrijden op fietspaden of in de wijken is niet toegestaan en zorgt ook voor overlast. Rob Littel, voorzitter van de stichting roept alle paardrijders op om gebruik te gaan maken van dit ruiterpad. Hondenbezitters kunnen wandelen op het andere pad, zodat ze elkaar niet in de 'weg' lopen.

Hulp nodig
De eerste paal werd de grond in geslagen en moeten nog heel wat paaltjes volgen. Ook het overhangend groen op de strook moet verwijderd worden. Hiervoor heeft de stichting vrijwilligers nodig die graag willen helpen. Opgeven of meer informatie via info@ruiterpadenalbrandswaard.nl.