Vervolg voorpagina

Verhuizing sportpark

RHOON - De VVD had eerder vragen over de financiële onderbouwing en de noodzaak van een gymzaal, maar sprak nu steun uit voor het voorstel. ,,Dit is niet de goedkoopste optie, maar alles overwegend de beste keuze”, zei Roy Verduyn (VVD).

,,Vanavond gaat het over de locatie, details volgen nog. Wij steunen deze locatie, omdat het vlakbij de huidige plek is en je daar woningen en de sportvelden gelijktijdig kunt ontwikkelen”, zei Sander van der Kaaij (CDA).

Amendement
PvdA en GL noemden het sportpark een stedelijke ontwikkeling, die zij niet in de Rand van Rhoon willen zien. Zij dienden een amendement in om te kiezen voor Polder Albrandswaard, waar minder velden nodig zijn en al een kantine staat. ,,Dat scheelt miljoenen”, zei Hans van der Graaff (PvdA).
,,Heb je hierover contact gehad met de verenigingen? Die willen dit niet”, zei Wendy Verduijn (SL). ,,Waarom wegen de belangen van de verenigingen zwaarder dan die van omwonenden? Ik ken de sentimenten van de voetbalclubs, maar mag dat miljoenen euro’s extra kosten?”, antwoordde Van der Graaff (PvdA).

,,Het is nog te vroeg voor zaken als een sporthal. Het gaat vanavond om de keuze voor een locatie”, reageerde wethouder Ronald Schneider. ,,Dat klopt. Maar als je op de ene locatie geen sportzaal meer hoeft te bouwen en op de andere wel, is dat toch een serieus argument? Kosten bepalen de locatiekeuze!”

Protest
EVA, NAP en VVA verlieten uit protest de vergadering, PvdA, Groen Links en FRANS stemden tegen.