Denk mee over kunst en cultuur

ALBRANDSWAARD – De gemeente hoopt dat zoveel mogelijk inwoners hun stem laten horen en mee willen denken op het gebied van kunst en cultuur. ,,Wat vindt u belangrijk? Welke culturele thema’s horen volgens u extra aandacht te krijgen? Wat mist u in Albrandswaard? Graag zouden we met inwoners in contact komen die hier een mening of idee over hebben”, vertelt wethouder Mieke van Ginkel.

De gemeente Albrandswaard is gestart met het opstellen van een nieuwe kunst- en cultuurnota. In dit document worden ambities en kaders voor het gemeentelijk beleid vastgelegd. In het kort komt het erop neer dat de gemeente informatie ophaalt en beschrijft wat zij wil doen de komende jaren en wat (financieel) mogelijk is. De keuzes worden gemaakt op basis van wat verenigingen, organisaties, gemeenteraadsleden en inwoners aangeven.

Van Ginkel: ,,Wij doen het voor onze inwoners en hopen dat zij met ons mee willen denken over de mogelijkheden. Kunst en cultuur is belangrijk; het zorgt voor plezier en ontspanning. Het verrijkt onze samenleving en dient een sociaal belang. Het versterkt namelijk onze maatschappelijke betrokkenheid en de ontwikkeling van buurten. Daarom hoop ik dat zoveel mogelijk inwoners met ons mee willen denken.”

Snuffelloods

RHOON – De Snuffelloods naast de Maranahtakerk in Rhoon opent op zaterdag 29 mei de deuren tussen 14 en 16 uur voor de verkoop van tweedehands spullen. Er mogen maximaal twee bezoekers (met mondkapje) in de loods en twee in de garage. Gedurende de openingstijd kan men goed bruikbare spullen inleveren, met uitzondering van boeken en meubels.