Jongens (14 en 16) opgepakt na straatroof

RHOON - Twee jongens zijn in Hoogvliet aangehouden na een straatroof in Rhoon. Het zijn jongens van 14 en 16 jaar uit Spijkenisse.
Woensdagochtend 19 mei rond 10.45 uur kwam bij de politie een melding binnen van een straatroof bij het metrostation in Rhoon. Door een getuige was gezien dat beide verdachten in de metro richting Hoogvliet stapten.
In samenwerking met de RET werd de metro stil gezet op metrostation Hoogvliet-Centrum. Hier dachten de twee verdachten de politie te slim af te zijn door nog even een sprint naar de lift te trekken. Beide jongens werden op heterdaad aangehouden. In de metro werd de jas van het slachtoffer teruggevonden. Het was een jas van het merk Black Bananas, ter waarde van 189 euro. Op het bureau werden bij de jongens nog meer spullen van het slachtoffer aangetroffen. Tijdens het fouilleren beledigde en bedreigde hij twee medewerkers van de arrestantenzorg. De ouders van de verdachten zijn geïnformeerd. De verdachten zijn vrijdag 21 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris. (bron: politie)


Jongen (14) beroofd

POORTUGAAL - Een 14-jarige jongen uit Poortugaal werd maandagavond rond half negen van zijn jas beroofd onder bedreiging van een mes. Omdat de jongen een goed signalement van de auto kon geven, kon de politie een half uur later de vier verdachten aanhouden. De vier, jongens tussen zestien en twintig jaar oud, bleken de gestolen jas in de auto te hebben. Ook werd er een mes aangetroffen. De verdachten komen uit Rotterdam en Voorburg.