Chantal van Intratuin en brandweerman Xander naast de kazerne waar het terras wordt aangelegd.
Chantal van Intratuin en brandweerman Xander naast de kazerne waar het terras wordt aangelegd. Foto:

Loungesets voor Brandweer

ALBRANDSWAARD - Intratuin Rhoon heeft twee loungesets aan Brandweer Albrandswaard geschonken. Chantal Zevenbergen kreeg van het management de opdracht om een goed doel in Albrandswaard te zoeken die de loungesets goed zou kunnen gebruiken. ,,Ik kwam al snel uit bij de brandweer", vertelt Chantal. ,,Door corona heeft de brandweer al meer dan een jaar niet kunnen oefenen, terwijl dat juist zo belangrijk is voor de mannen. En daarnaast is het tijd dat zij met elkaar weer een plek kunnen creëren waar ze kunnen napraten na een uitruk en kunnen samenkomen."

Xander Breuls: ,,Wij zijn hier heel blij mee. Er zijn plannen om een terras te maken." Hij wijst op een stapel tegels en het grasveldje naast de kazerne. ,,Daar kunnen de sets mooi staan. We missen het oefenen en het samenkomen met het korps op woensdagavond. Het werk wat we doen is gevaarlijk en daardoor moet je blijven oefenen zodat je de juiste beslissingen neemt in verschillende situaties. We merken dat we minder gedreven worden, het zwakt af. Hopelijk kunnen we snel weer starten en dan ook na afloop op een veilige manier op ons nieuwe terras zitten. Als we wekelijks bezig zijn met ons werk, dan blijft het moraal hoog. En dat is voor iedereen in onze gemeente belangrijk."

De loungesets zijn inmiddels afgeleverd bij de kazerne.


De groene asperges zijn er weer

RHOON - De groene asperges van de Vossenburg zijn weer te koop in het Buijtenland van Rhoon. Vanwege het koude weer start het seizoen later dan gebruikelijk. Maandag 17 mei gingen de seinen op groen. De asperges worden doordeweeks in de ochtend gesneden. Vanaf 14 uur zijn ze te koop in de huiswinkel van de Vossenburg. Op zaterdag start de verkoop om 10 uur. De Vossenburg aan de Korteweg 4 in Rhoon.


Ieder week een ander talent

POORTUGAAL - Elke dinsdagmiddag komt op peuterspeelzaal De Blokkendoos in Poortugaal de Talentenpret-groep bijeen. Er staat telkens een ander thema centraal.

Zo was er een middag in het teken van ‘koken en bakken'. De kinderen hebben zowel gekookte als gebakken eieren gemaakt en geproefd. Bovendien hebben ze eieren versierd en een balansspel gedaan. Ook kwam het thema ‘techniek' aan de beurt en hebben ze met elkaar ervaren welke voorwerpen blijven drijven en welke zinken. Vervolgens hebben de peuters een echte, eigen, drijvende boot van piepschuim gemaakt.
Tijdens het thema kunst hebben de peuters de eerste letter van hun voornaam leren herkennen om deze daarna in scheerschuim te kunnen schrijven. Daarna werd er verf doorheen gemend om er een echt kunstwerk van te maken.
Andere thema's die nog aan bod zullen komen zijn ‘natuur' en ‘dans en bewegen'.

Meer informatie via info@peuterwerk-albrandswaard.nl of 010-5011950.

Een boot van piepschuim.