De stoelen staan klaar in de nieuwe locatie Het Boerderijtje.
De stoelen staan klaar in de nieuwe locatie Het Boerderijtje. Foto:

Activiteiten voor ouderen

ALBRANDSWAARD - Stichting Welzijn Albrandswaard hoopt vanaf juni weer te starten met activiteiten. Zoals het er nu naar uit ziet, starten in juni de ouderenactiviteiten met koffie drinken en ontmoeten. Per activiteit kunnen de voorwaarden voor de opstart variëren. SWA hoopt iedereen snel weer te zien bij de beweegtherapie in de gymzaal Poortugaal, de Seniorweb inloopspreekuren in De Boekenstal en wijkcentrum Portland, de 50+ Club in wijkcentrum Portland en de handwerkclub in De Boekenstal. De Ontmoetings-restaurants in Portland en Poortugaal starten op z’n vroegst op zodra de binnen-horeca weer open mag. De enige activiteit die tijdens corona onverminderd doorging was de Telefooncirkel. Zodra de deelnemers het aandurven zullen er ook weer bijeenkomsten worden gehouden.

Het Boerderijtje
In de nieuwste locatie van SWA aan de Werkersdijk 1 in Rhoon starten ze in juni met koffie-ochtenden op dinsdag, woensdag en donderdag (later ook een aantal zaterdagen per maand), kaartenmaakclubs op woens- en donderdag, miniaturenclub op dinsdag. Deze activiteiten zaten hiervoor in de Klepperwei, net als een handwerkclub, die op de woensdagmiddag gaat beginnen in Het Boerderijtje.

Nieuwe activiteiten ouderen
Langzaamaan druppelen er suggesties binnen voor nieuwe activiteiten voor ouderen in de wijkcentra. SWA opperde koor, muziekmiddagen, muziekles op elektrische gitaar en piano, Franse les, spelletjesmiddagen, enz. en kreeg suggestie binnen voor o.a. dansles, beeldhouwen en ballet voor 65+. Wie ideeën heeft voor nieuwe activiteiten kan bellen met 010-5018322.