Sportcentra weer open

BARENDRECHT - Ook sportcentrum Fitness & Bootcamp Club Barendrecht mag weer de deuren openen. ,,Tijdens de lockdown hebben we natuurlijk niet stilgezeten. We hebben onze leden bezig gehouden met online lessen zodat ze vanuit huis verder konden sporten”, vertelt Miriam van Eerdenburg.
,,Ook hebben we sportmaterialen ter beschikking gesteld, om onder andere te gebruiken met de lessen of zelf mee te trainen. Nu is het wel een stuk moeilijker om thuis te sporten, je mist de motivatie van je trainer en de sociale contacten met andere sporters.”

,,Voor iedereen kwam er ook nog eens het thuiswerken bij wat zorgde voor nog minder beweging en meer eten/snacken. Met als resultaat extra ‘corona kilo's', ongezonde leefstijl, minder beweging, depressie.” Juist nu is sporten zo belangrijk, weet Van Eerdenburg.

,,Door beweging, juiste voeding , en een gezond gewicht heb je meer kans tegen Covid-19. Door sporten maak je het stofje endorfine aan dat ook wel ‘gelukshormoon’ wordt genoemd. Deze werkt als pijnonderdrukker, weerstandverhogend, zorgt voor een geluksgevoel en vermindert angst. Daarom is het zo belangrijk om te blijven sporten.”
,,Vanaf het moment dat we buiten mochten gaan sporten hebben we hier gelijk op ingesprongen en heel veel buiten gedaan. De mensen waren zo blij dat ze in ieder geval weer wat konden doen, actief bezig zijn. Wij zijn ook heel blij dat we weer gewoon open mogen met aangepaste maatregelen.” Miriam van Eerdenburg is blij dat veel leden het bedrijf zijn blijven steunen.

Fitness & Bootcamp Club Barendrecht zit aan Smitshoeksebaan 25. Er is een ruime keuze uit groepslessen, fitness en persoonlijke begeleiding. info@fitnessbarendrecht.nl of 0180-619343.