Bomenkap Johannapolder uitgesteld

ALBRANDSWAARD – De geplande bomenkap in de Johannapolder wordt uitgesteld. ,,We willen eerst weten wat de kap voor gevolgen heeft voor de natuur”, verklaart wethouder Martijn Heezen. Het besluit is genomen door het bestuur van Natuur en Recreatieschap IJsselmonde (NRIJ).
In de Johannapolder zijn essen gemarkeerd met een oranje stip. Deze bomen zijn getroffen door de Essentaksterfte, die in Nederland al ruim tien jaar op grote schaal toeslaat. De Essentaksterfte is een agressieve schimmelziekte waarvan bomen niet herstellen.
,,Momenteel is onduidelijk wat de gevolgen van de bomenkap zijn voor het gehele gebied”, aldus de wethouder. ,,We willen eerst komen met een plan waar noodzakelijk onderhoud goed is onderbouwd. Daarbij staat voorop dat het onderhoud wordt uitgevoerd op een manier waarbij de natuur zo min mogelijk schade wordt aangericht.”
Bomen die zijn aangetast door de ziekte kunnen een risico gaan vormen voor de bezoekers van het gebied. De zieke essen worden de komende tijd extra in de gaten gehouden en indien nodig verwijderd.


Jongerenweek

ALBRANDSWAARD - Van maandag 31 mei tot en met vrijdag 4 juni worden er verschillende workshops georganiseerd vanuit het jongerenwerk van SWA. Elke avond zal er voor de jeugd van 12 tot en met 17 jaar een workshop gegeven worden tussen 18.30 en 20.30 uur bij Het Lokaal. De gehele avond zal er muziek aanwezig zijn. Jongeren kunnen een workshop volgen en chillen met leeftijdsgenoten.
Op 31 mei is er een (Urban) dans workshop, 1 juni workshop 3:3 basketbal, 2 juni workshop kickboksen, 3 juni, workshop meidenvoetbal gegeven door SVB Excelsior en op 4 juni een workshop skateboarden met afsluitend een barbecue.
Deelname is gratis en aanmelden niet verplicht. Wie verzekerd wil zijn van een plekje kan naam en leeftijd mailen naar jongerenwerk@welzijnalbrandswaard.nl. Meer informatie via www.albrandswaardactief.nl of via Facebook en Instagram van het jongerenwerk Albrandswaard