Jolanda Verschoor: 'Knippen en kleuren is nog steeds mijn passie'
Jolanda Verschoor: 'Knippen en kleuren is nog steeds mijn passie' Foto:

'Knippen en kleuren verveelt nooit'

POORTUGAAL - Jolanda Verschoor is al vanaf haar zeventiende werkzaam in het kappersvak en tot op de dag van vandaag verveelt het haar niet. Sterker nog, ze vindt het met de jaren alleen maar leuker worden.

Door Astrid Potuijt

,,Zodra ik in mijn salon sta, krijg ik energie. Ik hou van dit werk en van mijn klanten", zegt Jolanda. We zitten voor haar salon, buiten aan een tafeltje waar ze me een tompoes aanbiedt. De klant die net vertrok, had ze meegenomen. ,,Dat doen sommige klanten", lacht ze. ,,Leuk toch!"

De eerste veertien jaar dat Jolanda haar eigen zaak had, was ze gevestigd in Pernis. ,,Mijn geboorteplaats", vertelt ze. ,,Maar ik wilde er graag meer voor de kinderen zijn. We verhuisden in die tijd ook naar Poortugaal en daarom verkocht ik de zaak. Twee jaar werkte ik niet, maar de kinderen bleken mij veel minder nodig te hebben dan ik had gedacht." Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En zo besloot Jolanda om voor de tweede keer een kapperszaak te beginnen, dit keer in Poortugaal. In 1999 opende ze Jolanda's Knipboetiek. Dit keer zonder personeel. Tot op heden werkt ze met veel plezier in haar 'boetiek' en heeft ze veel vaste klanten. Ze kreeg er onlangs ook meerdere klanten bij afkomstig van Cocks kniphoek. ,,Hij stopte met de zaak en we kennen elkaar al jaren. Ik ben vooral een fan van zijn schilderijen. Hij had een aantal klanten waarbij hij het haar eens in de twee weken opstak. Ik heb de gekeken hoe hij dit deed en nu kan ik deze klanten verder helpen."

In de afgelopen jaren is er natuurlijk heel wat veranderd in de kappersbranche. ,,Er worden veel meer high- en lowlights gezet. Vroeger deden we dat met zo'n badmuts met gaten, tegenwoordig gaat dat met folies. En dan het permanenten. Dat leren ze niet eens meer de kappersschool. Maar ik heb nog steeds klanten waarbij ik de wikkels inzet. Niet alle kappers permanenten nog, maar ik blijf het doen als de klant erom vraagt."

Jolanda vindt glanzend haar heel belangrijk, daarom gebruikt ze ook producten zonder ammonia voor de high-lights. ,,Ik ben heel gefocust op kapsels. Dat merk ik vooral als ik televisie kijk. Ik bestudeer de nekken van de politici of ze wel goed geschoren zijn", lacht ze.

Naast het knippen en kleuren, is Jolanda sportief en creatief in het dagelijks leven. Ze kan niet wachten tot ze weer naar de yoga en naar het zwembad kan. Binnenkort start ze met een cursus om te leren schilderen en ze maakt lange wandelingen met haar hond. Maar ondanks haar drukke bestaan, heeft ze nog plekken vrij op haar stoel op dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag. Bel of app Jolanda via 06-15638820 en volg haar op facebook: Jolanda's knipboetiek.