Meer groen en ruimte vond De Zorgnijverij bij Het Terphuis.
Meer groen en ruimte vond De Zorgnijverij bij Het Terphuis. Foto:

Terphuis en Zorgnijverij werken samen

POORTUGAAL - Het Terphuis en de Zorgnijverij slaan hun handen ineen als het gaat over het aanbieden van goede en professionele zorg op maat. Beide organisaties delen dezelfde waarden en hebben kleinschaligheid en familiair zijn hoog in het vaandel staan.

Het Terphuis is een zorgboerderij midden in Poortugaal. Op een unieke plek, rond een prachtige gerestaureerde monumentale boerderij, biedt Het Terphuis tijdelijke zorg en ruimte aan jongeren van 16 tot en met 25 jaar op weg naar zelfstandigheid binnen een veilige leefgemeenschap. De jongeren wonen en/of werken op de boerderij in een ongedwongen sfeer bij onder meer de dieren, in het winkeltje en in de moestuin.

De Zorgnijverij is een organisatie die veel expertise in huis heeft als het gaat om begeleiding van volwassenen en jeugd met een (licht) verstandelijke beperking. Zij begeleiden deze doelgroep inmiddels alweer zes jaar op verschillende locaties in Barendrecht. De droom van de oprichters van de Zorgnijverij was altijd al om meer groen en ruimte te kunnen bieden aan hun mensen. Dit vonden zij bij de mooie monumentale boerderij aan de Kerkstraat in Poortugaal. Zij zijn er inmiddels al enige tijd te vinden met een klein aantal medewerkers (lees: cliƫnten van de dagbesteding).
Vanaf nu zal er dagelijks een locatieverantwoordelijke van de Zorgnijverij op het Terphuis te vinden zijn met een aantal zorggasten die daar graag hun groene vingers inzetten en leren wat het is om je eigen groenten te verbouwen en voor dieren te zorgen.

www.zorgnijverij.nl en
www.hetterphuis.nl