Onveilige situaties door rondhangende jongeren


ALBRANDSWAARD - CDA en EVA hebben vragen gesteld aan het college en over rondhangende jongeren die voor onveilige situaties zorgen in Albrandswaard.

,,Het gaat hierbij voornamelijk om het bezit van zgn. (steek/slag) wapens (en het dreigen hiermee), diefstal, vernielingen, drugsgerelateerde overlast en intimidatie”, schrijft EVA. ,,Veel onveilige situaties worden ook in beeld gebracht door een actieve groep Albrandswaarders, die zich zorgen maakt over deze onveiligheid en met name ook over het aandeel van jongeren hierin. De zorg is dat het zo vaak voorkomt, dat het ‘wachten' is op een moment dat het fataal uit de hand kan lopen. Het is om die reden ontzettend belangrijk dat incidenten en onveilige situaties altijd worden gemeld en dat betrokken instanties (politie, gemeente, wijkteams) samen hier actief mee aan de slag gaan.”

CDA schrijft: ,,Er zijn bij onze fractie signalen binnen gekomen over messenproblematiek onder jongeren. In de media wordt erover bericht en ook van jongeren zelf horen wij erover. Wij vragen ons af in welke mate dit thans in Albrandswaard speelt.”