Burgemeester De Witte feliciteerde woensdag 12 mei namens het gemeentebestuur het bruidspaar.
Burgemeester De Witte feliciteerde woensdag 12 mei namens het gemeentebestuur het bruidspaar. Foto: Ronald Hooijmeijer

Feestelijke dag voor familie Jongenotter

POORTUGAAL - Geen groot feest, maar wel een rondgang langs familie met paard en wagen en twee dagen daarna een bezoek van burgemeester Jolanda de Witte. Het diamanten huwelijk van de heer en mevrouw Jongenotter werd op een gepaste, maar feestelijke, wijze gevierd.
Maandag 10 mei was het 60 jaar geleden dat bruid en bruidegom in het huwelijk traden. Mijnheer Jongenotter leerde zijn aanstaande bruid tijdens een werkbezoek van haar bij zijn ouders thuis, kennen. Mevrouw Jongenotter: ,,Ik was bij hem thuis om administratieve werkzaamheden te doen. Die vroegen wat meer tijd dan ik had gedacht en het was al laat voor ik klaar was. Te laat om alleen naar huis te fietsen vond mijn, wat later bleek, aanstaande schoonvader. Daarom stuurde hij zijn zoon met mij mee. Zo kwam van het een kwam het ander.”
Die administratieve werkzaamheden is de bruid tot op hoge leeftijd blijven doen. ,,Haar hele leven bestond uit cijfers en papieren,” zegt haar man daarover. Vorig jaar heeft ze nog voor een aantal mensen de belastingaangifte verzorgd. Haar man heeft als chauffeur gewerkt.

Uit het huwelijk kwamen drie kinderen en inmiddels zes kleinkinderen voort.