Vragen over bouwen in bos

ALBRANDSWAARD – Het idee om woningen te bouwen in het Valskesteynse bos heeft geleid tot vragen in de gemeenteraad.
,,De fractie EVA is pertinent tegen het voornemen om te gaan bouwen en wil ook de wethouder verzoeken om van dit plan af te zien en te komen met een aangepaste omgevingsvisie waarbij de inwoners ook de mogelijkheid krijgen om hier kennis van te nemen alvorens deze in de Raad wordt besproken. Inwoners moeten actief worden betrokken bij de omgevingsvisie dat is onvoldoende gebeurd”, stelt Richard Hondebrink (EVA).
EVA wil onder meer weten wanneer de omgevingsvisie klaar moet zijn. Ook wil ze dat er met bewoners wordt gesproken, voordat de omgevingsvisie aan de raad wordt voorgelegd. EVA vraagt of de wethouder bereid is om het bouwplan te schrappen ‘mede gelet op de grote weerstand van zijn inwoners’.

Gemeenteraadslid Frans van Zaalen (fractie FRANS) heeft ruim 40 vragen gesteld. Hij wil zo een einde maken aan de onduidelijkheid over de zaak. ,,De grondslag van alle onduidelijk is de aanwijzing van het bos in de omgevingsvisie van de gemeente Albrandswaard om deze locatie aan te wijzen als woningbouwlocatie. Sindsdien is het al extreem onrustig in Albrandswaard. Raadsleden die elkaar voor alles en nog wat open en bloot betichten. Daarnaast gaan er veel spookverhalen de ronde zoals er komen bungalows in het bos voor de steenrijke, tot er komen hier juist sociale torenflats voor de arme huurders uit Rotterdam. Maar iedereen gaat er vanuit dat de gemeente hier woningen wil gaan bouwen, maar is dat wel zo?”, stelt Van Zaalen.
Hij wil weten hoe het bijvoorbeeld komt dat het bos ineens is aangewezen als woningbouw locatie. ,,Is dit een college besluit geweest of komt dit uit de koker van een burgerparticipatie? Als dat het laatste is, waar waren dan de inwoners nabij het bos?”

NL-Alert 7 juni

REGIO - Op maandag 7 juni verzendt de overheid rond 12 uur een NL-Alert testbericht. Men ontvangt het bericht op de mobiele telefoon.