Vervolg voorpagina

Sportpark De Omloop

EVA vroeg zich vooral af waarom het college een voorkeur uitspreekt voor één locatie, terwijl er acht locaties genoemd staan. ,,Vijf daarvan scoren hetzelfde op criteria als draagvlak, financiën en ontsluiting. Op een aantal punten scoort de voorkeursvariant van de gemeente zelfs sléchter dan de alternatieven. Waarom kiest het college dan toch voor de Omloopseweg-Zuid?”, vroeg Mariëlle Vergouwe (EVA).
Wethouder Goedknegt: ,,Vooral vanwege de ruimtelijke inpassing. Het ligt pal naast de huidige plek en een nieuwbouwwijk. We praten al jaren over deze omklapvariant, er is veel draagvlak van de verenigingen.”
De VVD heeft veel aanvullende vragen gesteld over dit voorstel. ,,We zijn kaderstellend, dus we kunnen wel vragen blijven stellen. Op een gegeven moment gaat het ook om vertrouwen in het college. We willen wél graag een keuze maken”, zei Roy Verduyn (VVD).
De andere coalitiepartijen CDA, Stem Lokaal en Leefbaar Albrandswaard steunen het voorstel. ,,Het is een politieke keuze, zij het geen makkelijke”, zei Sander van der Kaaij (CDA). ,,De verenigingen staan bij ons bovenaan. Alle kernen verdienen snel een eigen plek om te sporten”, zei Wendy Verduijn (SL).

Leefbaar Albrandswaard gaf aan het belangrijk te vinden dat de verenigingen snel kunnen verhuizen, binnen Rhoon. ,,Maar de locatie Achterweg/Nieuweweg is toch ook in Rhoon? Dat is eigen grond van de gemeente en het heeft een goede ontsluiting op de Rhoonse Baan”, zei James Scharink (GL). ,,Er zijn bovendien geen omwonenden die bezwaar kunnen maken”, vulde Richard Steger (NAP) aan. ,,De Rode Bogen zou inderdaad een mooie plek zijn”, reageerde Ton Vuik (LA). ,,Maar de provincie zal daar niet mee instemmen omdat het dure grond is die een andere bestemming moet krijgen.”

Waarom staat deze variant dan genoemd?, vroegen PvdA, EVA en GL zich af. ,,Om de vergelijking compleet te maken”, antwoordde de wethouder. ,,Waarom staat dit argument dan niet in het stuk?”, wilde Hans van der Graaff (PvdA) weten. Wethouder Goedknegt: ,,Het standpunt van de provincie is toch bekend?” Van der Graaff (PvdA): ,, Spelen er bij die andere zeven locaties nog zaken die wij hadden kunnen weten? Dit stuk is onvolledig en willekeurig!”

De Omloop wordt 31 mei besproken in de gemeenteraad.