Voel je beter door een gezonde leefstijl

ALBRANDSWAARD – De stichting SPAL helpt mensen met het bereiken van een gezonde leefstijl.
“Door een goede leefstijl zal ons lichaam prettiger aanvoelen, ‘we zitten lekkerder in ons vel’. Door een volwaardige leefstijl zijn we tevreden in ons dagelijks leven, we kunnen meer aan. Zeker in deze vreemde tijd van de corona is een gezonde leefstijl cruciaal om je lichaam te versterken tegen virussen”, legt Aad Wijntjes uit.
“Hoe pak je het aan als je je eigen leefstijl wilt verbeteren en behouden? Bewegen - wandelen is een van de beweegvormen die we altijd en overal kunnen doen. Naast een fit brein en een goede afweer, heeft wandelen nog vele andere gezondheidsvoordelen. Het is bijvoorbeeld goed voor hart en longen, je spijsvertering verbetert, je hebt minder kans op ziektes zoals diabetes en je wordt fitter, gezonder en gelukkiger. En … met de juiste leefstijl kan je ook afslanken, fitter en vitaler worden.”
Via stichtingSPAL (SPortief ALbrandswaard) is het al jaren mogelijk om wekelijks met groepswandelingen mee te doen zie www.sportbalans.nl/wandel-jefit.html. Er is nu een samenwerking via het Akkoord van Albrandswaard. Op de website https://www.akkoordvanalbrandswaard.nl staan verschillende routes die vrij gedownload kunnen worden. Meer informatie bij Aad Wijntjes (06-46226208 of www.sportbalans.nl).


Steevast op Zondag

ALBRANDSWAARD - Hetty Landman en Jan Jongerius presenteren zondag 16 mei weer Steevast op Zondag bij RTV Albrandswaard. Van 12 tot 13 uur is actrice Eve-Lise Geerlings aan het woord, die nu er geen voorstellingen zijn in de theaters, acteerlessen geeft aan jong talent in de regio. Verder een gesprek met Marina Fidder, die een carrièreswitch maakte in de coronatijd. Zij ging een opleiding doen over psychotherapie. Eythora Thorsdottir focust haar turn carrière helemaal op de Olympische Spelen en laat het EK schieten. Als laatste gast John Rijsdijk, regiomanager van de splinternieuwe BreedeVliet van de Argos Zorggroep in Hoogvliet. Piet Vermeulen vertelt over stiltewandelingen.