Snuffelloods geopend

ALBRANDSWAARD - De Snuffelloods naast de Maranathakerk opent op zaterdag 15 mei tussen 14 en 16 uur de deuren voor de verkoop van tweedehands spullen. Omdat ook zij gehouden zijn aan de RIVM maatregelen kunnen ze maximaal twee bezoekers in de loods en twee bezoekers in de garage tegelijk toegang geven. Met deze maatregelen kunnen zij de onderlinge afstand van 1,5 meter handhaven. Tevens vragen zij de bezoekers in de loods om een mondkapje te dragen.
Ondanks deze beperkende maatregelen hopen ze weer voldoende bezoekers te kunnen verwelkomen en door de verkoop van spullen het goede doel te ondersteunen.
Gedurende de openingstijd kan men nog goed bruikbare spullen inleveren, met uitzondering van boeken en meubels.

GGD prikt in hoger tempo

REGIO - De vaccinatie-opgave voor de GGD Rotterdam-Rijnmond is aangepast. "Nu de GGD het overgrote deel van de opgave die bij huisartsen lag op zich neemt, moet het aantal vaccinatielocaties eerder en sneller uitgebreid worden. Waar we nu zo 5.000 prikken per dag zetten, groeit dit naar verwachting over een aantal weken naar 17.000 per dag. Dit is een enorme opgave waar we nu al de nodige voorbereidingen voor treffen", meldt de GGD.
"Bepalend hierin zijn de vaccinatielocaties. Om goed in te kunnen spelen op deze snelle groei van het aantal vaccinaties, kiezen we voor grotere locaties verspreid over de regio. Zo kunnen we snel en efficiƫnt vaccineren."
De tijdelijke hal bij metrostation Poortugaal blijft in gebruik voor het geven van vaccinaties. Verschillende andere locaties die al klaar zijn gaan voorlopig niet open.