Melissa Boekhoud en haar collega's van Mondzorg Briljant.
Melissa Boekhoud en haar collega's van Mondzorg Briljant. Foto:

Met tandenpoetsen kom je er niet

HOOGVLIET – De meeste mensen poetsen hun tanden tweemaal per dag, maar is alleen tandenpoetsen niet voldoende? Mondhygiënist Melissa van Mondzorg Briljant legt uit waarom we meer moeten doen om goed voor ons gebit te zorgen. ,,Met goed poetsen, wat eigenlijk best lastig is, verwijder je zo’n 60 procent bacteriën”, vertelt Melissa. ,,Veel bacteriën blijven nog tussen de tanden en kiezen zitten en op de tandvleesrand. Het is daarom ook belangrijk om de tussenruimtes te reinigen.” De mondhygiënist kan persoonlijk advies geven wat het beste is om te gebruiken. ,,De mondhygiënist kan de aanwezige tandsteen verwijderen en daarna wordt er uitgebreid gepolijst zodat de tanden gladder zijn, hierdoor kan nieuwe tandplak minder snel hechten.”

Beugel
Juist bij het dragen van een beugel is het erg lastig om alle tandplak te verwijderen, dit kan zorgen voor een grotere kans op gaatjes of een tandvleesontsteking. ,,Het is verstandig om met regelmaat bij de mondhygiënist te komen als je een beugel draagt. Het zou zonde zijn als na de ortho-behandeling de tanden keurig recht staan, maar wel met nieuwe gaatjes. Er komen steeds meer kinderen met een beugel bij Mondzorg Briljant."

Gratis
,,Al van jongs af aan kunnen kinderen bij de mondhygiënist langs komen. Veel mensen weten dat niet of denken daar niet aan. De basisverzekering vergoed de behandeling voor kinderen tot achttien jaar altijd 100 procent”

Hoogvlietsekerkweg 130 A, Hoogvliet – Tel: 010-4161183. www.mondzorgbriljant.nl