Samen optrekken op gebied van Jeugdzorg

ALBRANDSWAARD - ,,Door de Coronamaatregelen hebben meer jongeren problemen. Dan gaat het ook om eetproblemen of suïcidaliteit. Die jongeren moeten zo snel moegelijk worden geholpen”, zei wethouder Mieke van Ginkel dinsdagavond in de commissie Ruimte. Op de agenda stond de Regiovisie Jeugdhulp, waarin de samenwerking van vijftien gemeenten in de regio Rijnmond op dit gebied wordt beschreven.

Uitgangspunt is dat jeugdhulp zo dicht mogelijk bij het gezin, in de school en in de omgeving van een kind en uitgaand van de veerkracht van kinderen en gezinnen wordt georganiseerd. ,,Met man en macht proberen we de wachtlijsten bij de GGZ terug te dringen. Met vijftien gemeenten samen kunnen we een vuist maken naar de Rijksoverheid”, zei Van Ginkel. De gemeenteraad zal op 26 april instemmen met de Regiovisie.

Collecteweek Hartstichting van start

ALBRANDSWAARD - Een gezond hart is niet vanzelfsprekend. De collectanten van de Hartstichting gaan deze week op gepaste afstand langs de deuren in Albrandswaard om geld op te halen. Met de giften werkt de Hartstichting aan concrete oplossingen om ieders hart zo gezond mogelijk te houden. De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting loopt van 11 tot en met 17 april.

Het is mogelijk om te doneren op hartstichting.nl én in de Hartstichting online collectebus. Ook kan iedereen veilig vanuit huis een online collecte starten met de mobiele telefoon en zijn of haar familie en vrienden om een gift vragen. Op een persoonlijke pagina is zichtbaar hoeveel er al is ingezameld.
www.hartstichting.nl.