Voorjaarsactie Sam’s Kledingactie bestemd voor Congo

POORTUGAAL - Ieder voor- en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan de democratische republiek Congo voor betere leeromstandigheden voor schoolkinderen.

Actiedag in Poortugaal
De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

Op zaterdag 17 april kan men in Poortugaal herdraagbare kleding en schoenen inleveren bij de PKN Poortugaal aan de Emmastraat 9. De Sam’s vrijwilligers zullen dan van 10 tot 12 uur de goederen -geheel coronaproof- in ontvangst nemen. Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij helaas niet aannemen.

De Democratische Republiek Congo (DRC), worstelt al jaren met de gevolgen van extreme armoede en continue oplaaiende conflicten. Hierdoor gaan 5,2 miljoen kinderen niet naar de basisschool.

Het grootste deel van hen is meisje: 3 op de 10 meisjes gaan niet naar school.
Samen met de gemeenschappen in onder andere de stad Kananga, in de provincie Kasaï Centraal, zal de hulporganisatie in totaal 25 scholen en klaslokalen renoveren en worden waterpunten en sanitaire voorzieningen aangelegd.
www.samskledingactie.nl