INGEZONDEN

Wilhelmina Geevestraat

Ik wil wat toevoegen aan het ingezonden stukje van vorige week over het racen in de Wilhelmina Geevestraat. Sinds mei 2019 heb ik geklaagd over het parkeren. Het pleintje wordt vanuit drie richtingen benaderd; verkeer uit de Wilhelmina Geevestraat heeft voorrang, busjes op snijpunten die het zicht ernstig belemmeren, parkeren rond de beuken waardoor het verkeer gehinderd wordt, parkeren op verkeersdrempels, de dagen dat de vuilniswagen eindeloos op de claxon hangt omdat men er niet langs kan, busjes die pakjes brengen parkeren overal. Politie kan niet handhaven omdat er geen verbodsborden staan.

In 2020 heb ik de situatie weer onder de aandacht gebracht, men zegt toe contact op te zullen nemen om over de alternatieven en wensen te overleggen, maar het blijft bij die belofte. Men zou er in januari 2021 op terugkomen, maar het blijft stil. Vraag een ingebrekestelling in de hoop de zaak vlot te trekken.

Na 22 maanden krijg ik een vinnige afwijzing. Men heeft een BOA laten kijken en die zag niets bijzonders. Mevrouw was zelf even langsgelopen en zag ook niets, dus blijft de situatie ongewijzigd.

Het idee om aan te bellen bij bewoners die er 20 tot 40 jaar wonen en er misschien over wat meer informatie beschikken, komt niet in mevrouw op. Beeldmateriaal over de risicovolle situaties blijft onbeantwoord.

Het is wachten op situaties met fatale afloop omdat de hulpdiensten er niet langs kunnen.

En deze gemeente staat in maart 2022 weer te flyeren voor onze stemmen


Friedel Deichmann