Correctie

Kwijtschelding huur sportverenigingen

ALBRANDSWAARD – In een eerder bericht over de kwijtschelding van de gebruikskosten van een zaal door de sportverenigingen is er door de gemeente abusievelijk een verkeerde periode genoemd.

Kwijtschelding van de gebruikskosten voor binnensportlocaties zal wel geschieden over de volgende periodes:

Daarnaast wordt voor verenigingen die buiten sporten op gronden van de gemeente 45 procent van de huursom kwijtgescholden over de laatste drie maanden van 2020. De financiële middelen om dit mogelijk te maken komen uit de regeling Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties.

Martijn van Heezen: “ Met het kwijtschelden van de gebruikskosten maken we het sportseizoen niet goed, maar kunnen we de verenigingen hopelijk helpen deze lange, financieel moeilijke periode door te komen. Mochten er verenigingen zijn die toch in financiële problemen komen dan wil ik graag met ze in gesprek. Ik weet zeker dat we samen tot een goede oplossing komen.’

Een afspraak met Wethouder Martijn van Heezen is te maken via M.Doejaaren@
bar-organisatie.nl

Uitstel van betaling
Voor de zogenoemde gebruikerskosten wordt voor de sportverenigingen voor de periode van 1 januari tot 1 juli 2021 uitstel van betaling verleend.

Sam’s
Kledingactie

POORTUGAAL - Ieder voor- en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan de democratische republiek Congo voor betere leeromstandigheden voor schoolkinderen.

De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

Op zaterdag 17 april kan men in Poortugaal herdraagbare kleding en schoenen inleveren bij de PKN Poortugaal aan de Emmastraat 9. De Sam's vrijwilligers zullen dan van 10 tot 12 uur de goederen -geheel coronaproof- in ontvangst nemen. Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij helaas niet aannemen.