EVA (fractie) leden deden mee aan de Nationale Opschoondag
EVA (fractie) leden deden mee aan de Nationale Opschoondag Foto:

Schone leefomgeving

ALBRANDSWAARD - Afgelopen zaterdag vond de 19e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Een aantal enthousiaste EVA (fractie) leden deed ook mee. EVA staat ook voor een schone leefomgeving in Albrandswaard.
Zo’n 30.000 deelnemers in Nederland maakten met maar liefst 4.500 acties en gebieden door de buurt zwerfafvalvrij. Met de Litterati-app konden deelnemers het gevonden afval vastleggen. In totaal werden er 87.794 items vastgelegd.


Verplaatsing sportpark Omloop
naar Omloopseweg Zuid

ALBRANDSWAARD – Het college van B&W van Albrandswaard gaat de Raad op 26 april voorstellen in te stemmen met de verplaatsing van Sportpark de Omloop naar de locatie Omloopseweg zuid. Dit voorstel is het resultaat van een locatieonderzoek waarbij gekeken is naar onder andere de ruimtelijke inpassing, bereikbaarheid, draagvlak verenigingen, omgeving en de ligging in Rhoon.
Voorstel hierbij is om de planologische procedures op te starten voor de nieuwe locatie en de verwerving van de benodigde grondeigendommen.

Provincie Zuid-Holland
Vlak na de zomer heeft de Provincie Zuid Holland een aanwijzing vastgesteld waarin de gemeente Albrandswaard binnen een jaar een bestemmingsplan vaststelt voor de locatie de Omloop waarin het realiseren van minimaal 100 sociale woningen mogelijk wordt gemaakt. Voor de herontwikkeling van de locatie de Omloop is het noodzakelijk dat het sportpark wordt verplaatst. De raad heeft door middel van een motie het college gevraagd onderzoek te doen en besluitvorming voor te bereiden door woningbouw en verplaatsing van de voetbalvelden. Er zijn in totaal acht locaties beoordeeld.

Omloopseweg Zuid
De voorkeurslocatie Omloopseweg zuid scoort vooral goed op de criteria ruimtelijke inpassing, draagvlak verenigingen, landschappelijke inpassing en ligging in Rhoon. De voorkeurslocatie ligt pal naast de bestaande locatie die al vele jaren de thuisbasis vormt van de twee Rhoonse voetbalverenigingen.

De keuze voor het vaststellen van deze nieuwe locatie maakt de weg vrij voor het maken van een bestemmingsplan voor de woningbouwlocatie de Omloop.

Huisvesting
Voor de huisvesting van de verenigingen en functies wordt een programma van eisen opgesteld. Er zal hierbij rekening gehouden worden met de mogelijkheden van het (her)huisvesten van andere dan de voetbalverenigingen W.C.R. en v.v.Rhoon, bijvoorbeeld Muziekvereniging Volharding en Het Trefpunt.