Vervolg voorpagina

Locatie voor ouderen

Yvonne Schults: ,,Ik ben heel trots om te mogen melden dat wij er, na onderhandelingen tussen de gemeente, Stichting Het Boerderijtje (in liquidatie) en SWA, zijn uitgekomen. Per 1 mei huren wij dit pand en hopen hier een prachtig inloophuis van te maken waar diverse ouderenactiviteiten plaatsvinden.”

Het heeft ruim vijf jaar geduurd om een nieuwe locatie te vinden nadat het oude boerderijtje vijf jaar geleden moest worden verlaten als gevolg van de aanstaande sloop. De ouderenactiviteiten raakten hierdoor versnipperd over de diverse dorpskernen. De ouderenactiviteiten die SWA in 2019 overnam van Stichting Het Boerderijtje zaten inmiddels in de Klepperwei en tijdens corona voor korte tijd in Het Lokaal.

Directeur/bestuurder Tonia Ruybroek van SWA ondertekende 19 maart 18 uur samen met verhuurders Rob en Willy Vermeer officieel het huurcontract voor de komende vijf jaar. Wethouder Mieke van Ginkel overhandigde de beschikking voor subsidie voor vijf jaar van de gemeente Albrandswaard aan ouderenadviseur Yvonne Schults. Wim Spoormaker ondertekende namens Stichting Het Boerderijtje voor de overdracht van hun kapitaal aan SWA. Dit bedrag is specifiek bedoeld voor ouderenactiviteiten. Door corona werd dit feestelijke moment een bescheiden gebeuren.

Zodra corona het toelaat, zullen de eerste activiteiten starten.

Houdt De Schakel, Facebook en de website van SWA in de gaten voor informatie over de opening en het activiteitenaanbod. Bel voor meer informatie en beschikbaarheid naar Yvonne, 010-5018322. Tot eind april zal Willy Vermeer in het pand kunst en vintage verkopen.


Nieuwe FB pagina

ALBRANDSWAARD - Ook dit jaar wordt er weer Huttenbouw georganiseerd door de Buurtsportcoach van het Jongerenwerk. Om het overzichtelijk te houden, hebben zij een centrale Facebookpagina aangemaakt via Jeugd en Sport Albrandswaard. Hierop zal ook de informatie over de Huttenbouw verschijnen.
De pagina ‘Huttenbouw' zal binnenkort verdwijnen.