Hulp belastingaangifte

ALBRANDSWAARD - Stichting Welzijn Albrandswaard biedt in samenwerking met Lions Club Rhoon minima al vele jaren hulp bij het invullen van de belastingaangifte. Zij doen dit samen met enthousiaste vrijwilligers in Rhoon en Poortugaal. Afgelopen jaren leverde dit heel wat mensen een financiële meevaller en minder stress op.

Wie inwoner van Albrandswaard is en waarbij het inkomen binnen de grens van de zorgtoeslag ligt (30.000 euro voor alleenstaanden en 38.000 euro voor gehuwden) kan gebruik maken van de gratis hulp bij aangifte Inkomstenbelasting 2020. ZZP-ers en ondernemers zijn uitgesloten.

In samenwerking met een vaste groep vrijwilligers organiseert SWA dit jaar drie invuldagen om zo de aangemelde inwoners en vrijwilligers goed te kunnen verdelen en het invullen volledig coronaproof te laten verlopen. De invuldagen staan gepland op woensdag 7 april in Wijkcentrum Portland te Rhoon-Portland, vrijdag 9 april in Activiteitencentrum Het Lokaal te Rhoon/Poortugaal en op dinsdag 13 april in Wijkcentrum De Boekenstal te Poortugaal. Men kan zich vóór 30 maart aanmelden. SWA werkt volgens de RIVM regels, waarbij het dragen van een mondkapje en reiniging handen bij binnenkomst verplicht wordt gesteld. De vrijwilligers zitten achter een spatscherm op geruime afstand van elkaar. De deelnemers van vorig jaar krijgen automatisch bericht met de vraag of zij ook dit jaar weer mee willen doen.

Aanmelden
Aanmelden via vraagwijzer@welzijnalbrandswaard.nl of telefonisch maandag tot en met donderdag van 9 tot 15 uur, vrijdag van 9 tot 12 uur via 010 - 50 11 222. Bij aanmelding zijn de volgende gegevens nodig: naam, adres, woonplaats, geboortedatum, BSN-nummer en telefoonnummer.