Tweeënhalf uur later was de klus geklaard met 1,5 vuilniszak vol.
Tweeënhalf uur later was de klus geklaard met 1,5 vuilniszak vol. Foto:

INGEZONDEN

Trashwalking

Soms dan heb je zo'n moment van "tot hier en niet verder”. Dat overkwam mij nadat ik een aantal keren via de Schroeder van der Kolklaan terug naar huis liep van trashwalking langs de Oude Maas. Dat is een wandeling maken en tegelijkertijd het zwerfvuil oprapen/opruimen met een grijper. Dit doe ik bijna dagelijks sinds de zomervakantie daar thuiswerken de norm is. De fietsrit die ik dagelijks maakte naar de zaak en weer terug compenseer ik nu door iedere dag minimaal tienduizend stappen te zetten. De Schroeder van der Kolklaan, tussen brandweerkazerne en rotonde amper 500 meter, werd me een doorn in het oog.
Maandag 8 maart heb ik de knoop doorgehakt. Na het werk ben ik met twee vuilniszakken en mijn grijper op pad gegaan. Het bleek een heidens karwei, tweeënhalf uur later was de klus geklaard met 1,5 vuilniszak vol. Opvallend waren de vele bierblikjes, energydrank blikjes en afgedankte dozen van de afhaalmaaltijden die achteloos door het autoraam naar buiten zijn gegooid. De laan is nu weer een laan om trots op te zijn, laten we dat ook vooral zo houden.

Wil je ook weer trots worden op je wijk, dorp en Albrandswaard?
Zaterdag 20 maart is de landelijke opschoondag, doe je ook mee? Kijk voor meer informatie op https://www.supportervanschoon.nl en https://www.onzetoekomstisduurzaam.nl/

Ewoud Simonse