Afbeelding
Foto:

Stichting Wens & Go een feit

ALBRANDSWAARD - Sinds dinsdag is Albrandswaard formeel een nieuwe Stichting rijker. Yolanda Hekkert, Maret Rombout en Harm Visser tekenden formeel de statuten van de Stichting Wens en Go. Harm Visser, van administratiekantoor Visser, bood zijn diensten aan om de administratie op poten te zetten en te helpen bij het aanvragen van een ANBI status. Het bestuur kan niet wachten om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

,,De reacties tot nu toe zijn hartverwarmend, overweldigend zelfs en heeft ons positief verrast. We krijgen gelukkig al veel diensten aangeboden en sponsors staan te wachten om te doneren”, vertelt Yolanda Hekkert. ,,De eerste wensen druppelen ook al binnen en we hopen zo snel mogelijk de eerste wens uit te kunnen voeren. Het is nu nog wachten op een rekeningnummer. Hopelijk is ook dat volgende week geregeld.”

Het doel van stichting Wens & Go is om mensen die al langer in een moeilijke situatie zitten en een laag inkomen hebben, een keer een break te geven. Ze gaan proberen hen middels een leuk uitje, een gezellige bioscoopavond, een verwenmoment bij een kapper, een etentje, een vaartocht, naar een festival, een feestje of zelfs een trouwerij of wat de wens ook zal zijn….even letterlijk uit de zorgen halen. Zowel Yolanda als Maret hebben na alle jaren werken met kwetsbare mensen nu zelf de wens om deze mensen, waar zij kunnen, eens in de watten leggen. Het lost hun problemen niet op, maar moet even een moment van lucht en ontspanning geven. Iedereen verdient dat beetje extra.

Daarnaast wil de stichting voor zover nodig inwoners doorverwijzen naar passende ondersteuning, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven participeren in de samenleving. Hiervoor gaan ze ook de samenwerking aan met de diverse welzijnsorganisaties en wijkteams.

,,We weten beiden precies hoe de wegen naar hulp zijn in de gemeenten, dus daar gaan we dan ook gebruik van maken.”

Iemand aanmelden voor een wens, of zelf hard toe aan een dagje zonder zorgen, stuur dan een bericht naar 06-38386532 of naar stichtingwensengo@gmail.com.

Na aanmelding van de wens komen ze thuis langs om de wens goed in kaart te brengen en passend te maken.

Op de hoogte blijven kan via de Facebookpagina Stichting Wens & Go en op Instagram onder de naam @stichtingwensengo.

Aan een website wordt hard gewerkt.