Gemeenteraad stemt in agenda duurzaamheid

Door Anouk Breeman

ALBRANDSWAARD – De gemeenteraad stemde maandagavond in met de Uitvoeringsagenda duurzaamheid 2021-2025. Hierin staan doelstellingen op het gebied van isolatie, alternatieve warmtebronnen, warmtenet en het opwekken van energie.

De meeste partijen zijn positief over de duurzaamheidsagenda. ,,Er staan haalbare doelen in, we zoeken regionale en landelijke samenwerking en eigen verantwoordelijkheid speelt een rol”, zei Eric van der Klooster (VVD).

Het CDA wilde weten of deze agenda zich ook op de korte termijn richt. ,,Ja, we komen binnen enkele maanden met een pilot gebouwgebonden financiering voor inwoners”, reageerde wethouder Marco Goedknegt.

Urgentie
,,We moeten tempo maken met duurzaamheid”, zei James Scharink (GL). ,,Deze uitvoeringsagenda geeft het meer status en urgentie. We kunnen het oneens zijn met bepaalde stukjes, maar het is een begin.” Wel diende GL samen met PvdA en VVA een motie in, die het college oproept om de gemeenteraad drie keer per jaar op de hoogte te houden. ,,Deze uitvoeringsagenda is immers een dynamisch document.” Deze motie werd aangenomen.

Lees verder op pagina 3.