Gemeente belooft ondernemers te helpen

Door Anouk Breeman

ALBRANDSWAARD - Naar aanleiding van de ingezonden brief van Kate Huizer van het Wapen van Poortugaal (De Schakel 25 februari) diende NAP maandagavond tijdens de raadsvergadering de motie ‘Help de horeca' in. In de brief schreef Huizer dat ze, ondanks dat er niets op de vergunning wijzigt, tóch een nieuwe exploitatievergunning moet aanvragen van ruim driehonderd euro.

,,We zijn nu al een jaar dicht en moeten vechten om te overleven. Om driehonderd euro te verdienen moeten we een heleboel afhaalmaaltijden verkopen.”

Met de motie riep NAP de gemeente op om oog te hebben voor de menselijke maat en om mee te denken met de horeca-ondernemers. ,,De horeca is het hardst getroffen. Daarom willen we de plaatselijke horeca ondernemers in 2021 vrijstellen van het betalen van exploitatievergunningen. En de bedrijvencontactfunctionaris moet een ronde langs de horeca doen met de vraag ‘wat kan de gemeente voor u betekenen?', zei Steger (NAP).
De andere fracties noemden de motie sympathiek, maar een aantal partijen - SL, VVD en CDA - willen steun voor álle ondernemers. ,,Er zijn meer ondernemers die het water aan de lippen staat, zoals contactberoepen of kleine winkels”, zei Fer van der Stam (SL).

Lees verder op pagina 3.