Dorpskerk Rhoon.
Dorpskerk Rhoon. Foto:

INGEZONDEN

Maatschappelijke Adviesraad Albrandswaard

Iedereen, die De Schakel met enige interesse leest, komt iedere maand wel een artikel of een ingezonden stuk tegen van de Maatschappelijke Adviesraad Albrandswaard. Dat heeft natuurlijk een bepaalde reden.
De Adviesraad is eigenlijk voor iedereen onbekend. De leden van de Adviesraad worden benoemd door het College na een voordracht door het bestuur van de Adviesraad.
Op verzoek van het college van burgemeester en wethouders geven wij advies op een concept plan of wijziging van een regeling, die het college aan de gemeenteraad wil voorleggen ter goedkeuring.
Voor het Sociaal Domein, daarmee bedoelen wij – Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Werk, Inkomen en Participatie (WIep) en Jeugd – geven wij dan een advies op een raadsvoorstel.
U merkt daar helemaal niets van en de meesten van u weten dus eigenlijk ook niets van onze werkzaamheden. Maar daar kunnen wij het wel behoorlijk druk mee hebben. Daarom plaatsen wij elke maand een stukje om naamsbekendheid te krijgen. En na het lezen van dit artikel krijgt u vast wel zin om actief mee te willen doen met ons werk.

Wij kunnen zeker nog enthousiaste kandidaat-leden gebruiken; u zit er niet gelijk aan vast, als u zich aanmeldt, hoor. Eerst houden we een kennismakingsgesprek en daarna mag u drie keer een vergadering bijwonen voordat u besluit echt lid van de MAA te worden. Wij vergaderen altijd op een donderdagavond eens in de zes weken. Nu nog via ZOOM, maar we hopen dat we snel weer elkaar fysiek kunnen ontmoeten in de Boekenstal in Poortugaal.

Contact:
Voor uw reactie en/of meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Maatschappelijke Adviesraad, Piet van Verseveld. Hij is te bereiken tel. 06-38551348 of e-mail maa@vanverseveld.eu


Viering wereldgebedsdag

RHOON - De jaarlijkse wereldgebedsdagviering zal dit jaar online plaatsvinden op zondag 7 maart om 17 uur vanuit de dorpskerk in Rhoon. Het thema is Rotsvast. De viering is voorbereid door vrouwen uit Vanuatu, een van de 173 deelnemende landen. Dit eilandenrijk werd tot 1980 als de Nieuwe hebriden bestuurd door Engeland en Frankrijk. Meer achtergrondinformatie is te vinden op www.wereldgebedsdag.nl.

Voorganger is ds. Coen van Alphen, organist is Niels-Jan van der Hoek, medewerking wordt verleend door Bert Plaizier en de wereldgebedsdagcommissie Albrandswaard. De link om de viering online te volgen vindt men achterin De Schakel. De liturgie kan men per e-mail aanvragen via ‘Bericht van de kerk’, e-mail: wjspoormaker@tiscali.nl. Als men in het adressenbestand staat, ontvangt men het bericht automatisch.

De wereldgebedsdagcommissie is dankbaar dat deze keten van gebed ook in Albrandswaard kan doorgaan, ook al is het anders dan in voorgaande jaren.

Een gift voor de doelen in Vanuatu is welkom op rekeningnummer NL48TRI 0390224839 ten name van Stiching Nederlands Comité Wereldgebedsdag onder vermelding van ‘Vanuatu'.