INGEZONDEN

Op vrijdagmorgen 19 februari fietste ik naar Rotterdam Zuid naar mijn tandarts.
Om wat te doen te hebben onderweg telde ik de blikjes die hier en daar verspreid lagen, want die vielen me op. Vanaf het fietspad achter de Shell op de Groene Kruisweg tot het Bastion hotel telde ik wat er lag. Op dat pad alleen al 41 stuks! Overgestoken en langs de Charloisse Lagedijk lagen er 20 en op de Zuiderparkweg tot de Pleinweg 78. Toen ben ik maar opgehouden met tellen, maar op de terugweg zag ik er nog veel meer, toch niet te geloven?
Volgend jaar gaan ze statiegeld opleveren (15 cent), ook op de plastic flesjes, die heb ik niet geteld. Ideetje om ze alvast te verzamelen?
Bij de Wereldwinkel in Rhoon zijn Doppers te koop. Duurzame plastic flesjes in allerlei kleuren. Per stuk 12,50 euro en de tweede 10 euro. Dan zijn blikjes overbodig.
Ook Window shopping is mogelijk bij de Wereldwinkel.
Kijk ook op de website: albrandswaard.wereldwinkels.nl naar de grote hoeveelheid aparte artikelen uit allerlei arme landen. Alles ter ondersteuning van de makers die er een eerlijke prijs voor krijgen. Mail naar wereldwinkelrhoon@gmail.com
Dus geen blikjes meer, maar Doppers mensen.

Jellie Nagtegaal


Chauffeurs gezocht

ALBRANDSWAARD- De buurtbus zoekt nieuwe chauffeurs voor buurtbuslijn 602 in Albrandswaard. Wie graag vrijwilligers werk doet voor een paar uurtjes per week en autorijden leuk vindt, kan mailen naar busalbrandswaard@
hotmail.com. Het rooster wordt in overleg gemaakt.