Dodelijk ongeval op gladde Albrandswaardsedijk

POORTUGAAL - Bij een ongeval op de Albrandswaardsedijk is vrijdagochtend 19 februari een automobiliste te water geraakt en om het leven gekomen. De vrouw verloor volgens de politie mogelijk door gladheid de macht over het stuur.

Zo’n 30 meter verderop raakte een tweede auto te water. De inzittende van dit voertuig bleef ongedeerd.

Vrijwilligers huisbezoek

ALBRANDSWAARD - Stichting Welzijn Albrandswaard is per direct op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het afleggen van huisbezoeken. Zo’n huisbezoek is bedoeld om de situatie van ouderen van 75 jaar in kaart te brengen, eventuele problemen vroegtijdig te signaleren en hun behoefte aan informatie of hulp te inventariseren. De huisbezoeken worden uitgevoerd door getrainde vrijwilligers. Tijdens deze bezoeken worden onderwerpen besproken zoals gezondheid, wonen, mobiliteit, financiën, vrijetijdsbesteding en sociaal netwerk.

Er wordt informatie verzameld over de problemen die deze groep in hun leefsituatie ervaart. Ook worden zij bewust gemaakt van de mogelijkheden die er zijn om zo lang mogelijk zelfstandig te functioneren. De uitkomsten van zo’n bezoek worden direct geregistreerd en hulpvragen worden direct in behandeling genomen door de ouderenadviseur en de rest van het team van SWA.

Voordat de vrijwilliger begint krijgt deze een korte training waarin men leert hoe u zo’n bezoek zo effectief mogelijk vorm geeft.

Informatie
Neem contact op met Ouderenadviseur Yvonne Schults. Zij maakt graag een afspraak om het werk verder toe te lichten. Telefoon: 010-5018322 of y.schults@welzijn
albrandswaard.nl.