De Telefooncirkel doorstaat alle stormen

ALBRANDSWAARD - Helaas hebben veel activiteiten van Stichting Welzijn Albrandswaard behoorlijk last van corona. Ze zijn helemaal of gedeeltelijk gestopt en dat is een groot gemis voor de deelnemers. De Telefooncirkel van SWA heeft gelukkig nauwelijks last van corona. Natuurlijk is het jammer dat de deelnemers en vrijwilligers elkaar niet een keer per zes weken kunnen ontmoeten, maar het dagelijkse telefoontje gaat gewoon door.

Een Telefooncirkel bestaat uit een groep mensen van verschillende leeftijden, die elkaar dagelijks op een vast tijdstip per telefoon spreken. Het zijn korte gesprekken, om gewoon even contact te hebben. De Telefooncirkel heeft voornamelijk een controlefunctie. Er wordt bewaakt of men goed bent opgestaan. Daarnaast neemt het bij veel deelnemers een stukje eenzaamheid weg. Door de dagelijkse telefooncontacten, worden sociale contacten gestimuleerd. Veelal ontstaan er uit die telefonische contacten vriendschappen en activiteiten.

De Telefooncirkel is er voor inwoners van Albrandswaard die behoefte hebben aan regelmatig contact. Bijvoorbeeld uit veiligheidsoverwegingen omdat men minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten door leeftijd, handicap of ziekte. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is, vooral als men alleen woont of moeilijk de deur uit kunt. De Telefooncirkels zijn van grote waarde. Iedere dag een kort telefoongesprekje is voor veel mensen héél belangrijk.

Contact
Vrijwilliger worden bij de Telefooncirkel of deelnemen? Neem contact op via 010-5018322.