INGEZONDEN

Twee bomen gekapt

De renovatie van het park is begonnen. Iederéén blij, gemeente, uitvoerder en wethouder. Er werden zelfs appelflappen uitgedeeld aan de werknemers. Iederéén blij? Nee, de bewoners van de Tweespan, zijn teleurgesteld, boos en verdrietig. Twee bomen waar zij op uitkijken, waar veel vogels in nestelen en die in de zomer veel schaduw geven, zijn gekapt. Op de tekeningen van de renovatie, wordt met geen woord gerept, over dat stukje park en over de te kappen bomen.
Reactie van de gemeente op facebook: Dat is nodig voor een brede doorgang voor hulpverleners. Dat begrijpen we. Maar waarom daar? Waarom zo dicht bij de huizen?
Is het zo moeilijk om achter een tekentafel, rekening te houden met bewoners? Of je enigszins in te leven hoe het is voor ouderen, die soms hun huis niet meer uit kunnen, om op een strook asfalt te kijken? Hetzelfde geldt voor de gemeente, zij hebben toestemming gegeven om dit plan uit te voeren. Waarom daar? 1 meter opzij, dan had er aan weerszijde van dat pad beplanting kunnen komen en hadden er geen bomen gekapt hoeven te worden. Er zullen wel nieuwe boompjes geplant worden en die zullen over 50 jaar wel net zo mooi zijn en net zoveel schaduw geven als de gekapte bomen. Op dat stukje park, staan nu nog Jasmijnbomen, die zo mooi bloeien, dat mensen er dan foto's van nemen. In de winter zitten deze bomen vol met vogels die de besjes eten.
Binnenkort gaat de sloop van de Klepperwei beginnen. We houden ons hart vast, dat ook deze bomen gekapt gaan worden.

Namens de bewonerscommissie Twee- en Vierspan
Adriënne Snoep.