Asset managers René Bek en Charlotte Willems voor de ingang van Carnisse Veste.
Asset managers René Bek en Charlotte Willems voor de ingang van Carnisse Veste. Foto:

Carnisse Veste wordt doorontwikkeld

Door Ronald Hooijmeijer

BARENDRECHT – Winkelcentrum Carnisse Veste is sinds november in handen van PingProperties. Het investment management bedrijf uit Amsterdam heeft er grootste plannen mee.

PingProperties investeert in het verbeteren van bestaand commercieel vastgoed. Daarnaast verzorgen ze de acquisitie, dispositie, het financiële management en het beheer van de gebouwen. Ze ondernemen vanuit het uitgangspunt om duurzame waarden toe te voegen, dus met een visie op de toekomst gericht voor zowel het gebouw, de huurder, de bezoeker en haar omgeving.

Alles onder één dak
Een voorbeeld van een winkelcentrum van PingProperties, is Eudokiaplein in Rotterdam. Dat is doorontwikkeld tot een plek waar bewoners van de wijk samenkomen en waar ze onder één dak voorzien worden in hun dagelijkse behoeften. In het kantorendeel, gezondheidscentrum, zijn diverse maatschappelijke instellingen gevestigd gericht op zorg en welzijn. Het winkelcentrum voorziet de bewoners van dagelijkse boodschappen. De bedrijven, instellingen en winkels zijn aanvullend aan elkaar, aan het complex en aan de omgeving. Hierdoor heeft Eudokiaplein niet alleen een sterke aantrekkingskracht, maar zorgt het ook voor verbinding. Het dient als voorbeeld hoe PingProperties de ontwikkeling van Carnisse Veste ziet.

Looproutes
Asset managers René Bek en Charlotte Willems leggen samen uit dat PingProperties geen investeringsmaatschappij is die uit is op ‘snel’ geld.

,,Een persoonlijke aanpak dat is het grootste onderscheid tussen het gros van de investeerders en PingProperties. Wij zorgen dat bijna alle dagen van de week iemand van ons aanwezig is in het centrum. We zijn daardoor makkelijk bereikbaar, weten goed wat er speelt waardoor het vinden van oplossingen vaak eenvoudiger wordt. We zijn dan wel het aanspreekpunt voor de huurders, maar doen dit zeker niet met zijn tweeën. Een heel team is aan het werk om van het winkelcentrum een eigentijds winkelgebied te maken dat voldoet aan de wensen van inwoners in Carnisselande, maar ook aantrekkelijk is voor bewoners verder uit de buurt, om gezellig te komen shoppen. Een grote variatie in het winkelaanbod is daarin belangrijk. Onderzoek moet uitwijzen waar de bezoekers behoefte aan hebben.”

“Met 3,9 miljoen bezoekers per jaar is Carnisse Veste een goed bezocht winkelcentrum. Met zoveel bezoekers in het centrum is een uitgekiende looproute heel belangrijk. Hoe zorg je, bijvoorbeeld, dat de bezoekers aan de supermarkt ook het aanbod van de overige winkeliers ziet. Dat zijn uitdagingen waar we veel aandacht aan gaan geven.”

Voorjaar
,,Een team van marketeers maakt een jaarplanning voor de activiteiten in het centrum en de bijbehorende mediacampagne. Samen met de winkeliersvereniging zorgen we voor de uitvoering. PingProperties zorgt dat de entourage in het centrum aansluit bij de activiteiten. Bij een voorjaarsactie zal, bij wijze van spreken, het voorjaar in het winkelcentrum te ruiken zijn.”

Of dat dit voorjaar zal zijn dat is nog maar de vraag. Met de huidige lockdown oogt het winkelcentrum allesbehalve bruisend.

Van uitstel komt geen afstel
,,De lockdown vertraagt inderdaad, maar van uitstel komt geen afstel. Er komt een moment dat de winkels weer opengaan en het publiek weer gezellig kan winkelen. We starten dan het consumentenonderzoek en gaan verder met het ontwikkelen van de plannen. Het doorontwikkelen van een winkelcentrum is geen korte termijn activiteit. Integendeel. Het is een onafgebroken traject dat niet meer stopt. We zijn nog maar net begonnen.”