Vervolg van de voorpagina

Bouwplannen aan de Achterdijk

Vier huizen op 6000 vierkante meter

ALBRANDSWAARD - ,,Het beeldkwaliteitsplan in dit voorstel is niet in de gemeenteraad vastgesteld, maar door de projectontwikkelaar. Dit is weer een marktinitiatief dat geen rekening houdt met de omwonenden en de afspraken die wij in Albrandswaard hebben gemaakt”, reageerde Richard Steger (NAP).

GroenLinks noemde de procedure niet goed en keurt het plan ook inhoudelijk af. ,,Vier huizen op 6000 vierkante meter, daarmee bouwen we niet voor Albrandswaard. Het is weliswaar particuliere grond, maar wij gaan als gemeente over het bestemmingsplan”, zei James Scharink (GL).

Bouwhoogte
Het CDA sprak steun uit voor het voorstel, maar zet vraagtekens bij de hoogte van het plan. ,,Aan de Achterdijk zijn de meeste woningen één bouwlaag met kap. Dit plan gaat uit van twee bouwlagen met kap”, zei Sander van der Kaaij (CDA). ,,Ik ga ervan uit dat de wethouder dit meeneemt in de gesprekken met de projectontwikkelaar. Dat kunnen we weer toetsen als de ontwikkelingsovereenkomst voor ons ligt.”

Ook de VVD staat achter het plan. ,,In het huidige bestemmingsplan staat op deze plek één woning. Dan is vier woningen op deze locatie al meer”, zei Eric van der Klooster (VVD).

De coalitiepartijen VVD, CDA, LA en SL stemden in met het tekenen van de startovereenkomst.