Verenigingen zetten in op alternatieve competitie

POORTUGAAL - In de afgelopen weken hebben een aantal technische commissies en een aantal trainers de handen ineen geslagen om te komen tot een mooi voetbalinitiatief mocht de competitiehervatting niet kunnen plaatsvinden. Doordat de regels vanuit de overheid, begrijpelijk, weinig groepsbijeenkomsten en dus ook groepstrainingen op dit moment niet toestaan, wordt het hervatten van de competitie een steeds moeilijkere opgave. Om in het weekend van 10/11 april te kunnen hervatten zou er uiterlijk maandag 1 maart begonnen moeten kunnen worden met groepstrainingen en wedstrijden.
Doordat het maar zeer de vraag is of dat dat gaat lukken hebben Capelle, Barendrecht, sc Feyenoord, ASWH, Spijkenisse, sv Poortugaal op initiatief van RVVH en Smitshoek de handschoen opgepakt om met elkaar de strijd aan te gaan. Met zowel de 1e elftallen als de 2e/O23 teams + O19 teams spelen ze uit en thuis in twee poules tegen elkaar. Daarna komt het nog tot uitwisseling met twee van de vier andere tegenstanders uit de andere poules. In acht speelronden is er vanaf eind april tot en met juni een aantrekkelijk programma met regioteams en is het te hopen dat we daar ook het publiek getuige van kunnen laten zijn. Mocht het niet lukken de wedstrijden ‘live’ te mogen volgen, dan hebben RVVH en Smitshoek de gelegenheid de wedstrijden te streamen zodat de mensen thuis de verrichtingen van hun ploeg kunnen zien.

Er is een startdatum bepaald maar door de coronamaatregelen is het mogelijk speelronden te verplaatsen naar een nader te bepalen tijdstip of om volledig te schrappen van een speelronde. Er zit geen prijs aan verbonden maar het is bedoeld om onze hobby, die we allemaal zo missen, weer op een leuke manier uit te kunnen oefenen.


Videoclip OBS Portland

PORTLAND - Het team van OBS Portland is blij met het nieuws dat de scholen weer open mogen op 8 februari. Ze hebben de kinderen zo gemist.
Speciaal voor alle kinderen en hun ouders, heeft het team een videoclip gemaakt. Zelfs Maan en Typhoon, die het liedje zingen, hebben gereageerd. Bekijk de videoclip via www.de
schakelalbrandswaard.nl.