Vervolg van de voorpagina

Frustraties over
leenscooters

Wethouder Heezen: ,,Go-Sharing had al gezegd dat er in het begin wat overlast zou zijn. Zij rijden regelmatig rond, omdat de accu's van de scooters om de dag moeten worden vervangen. De kosten van vandalisme zijn al voor de verhuurder. Ik heb gisteren en vandaag een rondje gemaakt en dertien scooters geteld. Er stond er niet één in de weg. Ik moet ook wennen aan scooters op straat. Maar we moeten dit een kans geven, het is een goede aanvulling om het gebruik van de auto terug te dringen.”

,,Ik heb vier dagen een scooter voor mijn deur gehad, vlakbij een zebrapad. In die tijd is er geen accu vervangen”, reageerde Suzanne Voogdgeert (VVA). ,,Ik kan zo 50 klachten tevoorschijn halen, met foto. Maar die klachten bereiken u en Go-Sharing niet.”

Overlastformulier
,,Op de website van de Nieuwe Albrandswaardse Partij hebben we een overlastformulier gezet dat je kunt invullen”, vulde Richard Steger (NAP) aan. ,,Leenscooters zijn een goed alternatief, net als Greenwheels. Die auto’s staan wél op vaste plekken. Dat kan hiermee ook.”
,,Waarom wachten tot maart met een evaluatie? We kunnen nu zelf al een inventarisatie doen”, zei Mariëlle Vergouwe (EVA). ,,Dat maakt je positie sterker in de evaluatie met de verhuurder”, zei James Scharink (GL).

Veel partijen herkenden de frustraties. Maar VVD, Stem Lokaal, Leefbaar Albrandswaard en FRANS willen eerst de evaluatie in maart afwachten en stemden tegen. Daardoor is de motie nipt verworpen.