Anders vieren dienst

ALBRANDSWAARD - Op 7 februari om 10 uur is er een online Anders vieren dienst, dit keer speciaal gericht op de kinderen, maar zeker voor iedereen aan te raden om mee te kijken.

Ze horen een verhaal uit de Bijbel waarin de hoofdpersoon ook als het ware in een ‘lockdown’ zit en nergens naar toe kan, maar zijn geduld en vertrouwen worden beloond en het verhaal loopt goed af. Een verhaal van hoop en trouw van God, wat iedereen aanspreekt.

De dienst is online te volgen via https://kerkdienst
gemist.nl/stations/39-Maranathakerk-Rhoon en gezamenlijk georganiseerd door de Hervormde Gemeente en Gereformeerde Kerk.

Vragen over Veerhuys

RHOON – Wethouder Mieke van Ginkel gaat met het bisdom in gesprek over partycentrum het Veerhuys in Rhoon, dat twee jaar geleden uitbrandde. Sindsdien is het pand nog niet gesloopt of opgeknapt.

Stem Lokaal en CDA dienden een motie in om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om in samenwerking met het bisdom het Veerhuys te herbouwen, omdat er dringend behoefte is aan een locatie waar sociaal-maatschappelijke activiteiten kunnen plaatsvinden.

,,Waarom is het nog niet herbouwd? Hadden ze geen brandverzekering?”, vroeg Suzanne Voogdgeert (VVA). ,,Dat moet u aan het bisdom vragen. Wij hebben geen contact met ze gehad”, reageerde Wendy Verduijn (SL). ,,Wij vinden het een naar gezicht, zo’n afgebrand pand midden in Rhoon. Er moet iets gebeuren.”

De andere partijen waren van mening dat het beter is om eerst vragen aan het college te stellen, dus de motie werd verworpen.

Desondanks beloofde de wethouder het gesprek aan te gaan met de eigenaar van het Veerhuys.