Valentijnsgroet gratis in De Schakel

Wij bieden u de mogelijkheid op donderdag 11 februari uw valentijnsgroet gratis in de De Schakel te plaatsen. Mail uw bericht (evt. met foto) vóór maandag 8 februari 12.00 uur naar: lezersactie@bar
lokalemedia.nl o.v.v. valentijnsgroet. Wij zorgen dat uw bericht op een leuke manier in de krant komt! We behouden ons het recht voor, om zonder opgave van reden, teksten te weigeren.

Gemeente wil meer geld van het Rijk

ALBRANDSWAARD – Albrandswaard sluit zich aan bij een landelijk protest van gemeenteraden ‘Raden in Verzet’. De gemeenteraad stemde maandagavond in met een motie die Stem Lokaal hierover indiende. Raden in Verzet is een initiatief van de gemeente Zoetermeer.
,,Dit is een actie richting de Rijksoverheid dat zij de gemeenten in Nederland meer geld moeten geven voor de uitvoering van met name Jeugdzorg en de WMO. Anders moeten overal de gemeentelijke lasten omhoog”, betoogde Fer van der Stam (SL).

De PvdA en Groen Links reageerden verbaasd. ,,In juni 2020 dienden wij exact dezelfde motie in en toen stemde niemand ermee in”, zeiden Hans van der Graaff (PvdA) en James Scharink (GL), die eraan toevoegden wél blij te zijn met deze motie.
Wethouder Goedknegt, die de motie in 2020 ontraadde, staat nu wel achter deze motie. ,,Den Haag onderneemt nog steeds geen actie om de gemeentelijke financiën omhoog te brengen. Als gemeenteraden zich in heel Nederland roeren, is dat een duidelijk signaal.”

,,De VNG gaat al in gesprek met het Rijk, dus dit is overbodig”, zei Suzanne Remijn (VVD). De VVD stemde daarom als enige partij niet in met de motie.