De leenscooters staan vaak midden op de stoep geparkeerd.
De leenscooters staan vaak midden op de stoep geparkeerd. Foto:

Gemeente evalueert leenscooters in maart

ALBRANDSWAARD – Groene leenscooters die de doorgang op de stoep of het zebrapad belemmeren, scooters die in de sloot belanden: het is veel bewoners een doorn in het oog. Daarom dienden EVA, NAP en VVA maandagavond een motie in, die het college onder meer oproept om het gebruik van de scooters in kaart te laten brengen.

Door Anouk Breeman

,,Mensen met een rolstoel of kinderwagen kunnen er niet langs, ze worden overal lukraak neergezet en vaak belanden ze in de sloot. Het leidt tot een verrommeling van het straatbeeld”, betoogde Mariëlle Vergouwe (EVA). ,,Daarom willen wij voor 30 april een inventarisatie van het gebruik van de scooters. Voor 31 mei moeten er vaste staanplaatsen komen. En de kosten van het bergen van scooters die in de sloot zijn beland moeten worden verhaald op de verhuurder.”

,,We hebben u op 1 september 2020 geïnformeerd over onze overeenkomst met Go-Sharing. Die duurt een jaar en na een half jaar volgt er een evaluatie. We gaan dus in maart al om de tafel met de verhuurder”, reageerde wethouder Martijn Heezen.

Parkeren
Volgens de wethouder zijn er vaste zones waar je de scooters kan parkeren, zoals het Antes-terrein, bij winkelcentra en scholen.
Lees verder op pagina 3.