De prijs werd thuis bezorgd door juf Natascha.
De prijs werd thuis bezorgd door juf Natascha. Foto:

Aletta Knirim wint voorleeswedstrijd

RHOON - De Nationale Voorleesdagen zorgen al 18 jaar voor eindeloos veel voorleesplezier. Acht schooldagen lang staat interactief voorlezen met de leukste interactieve verwerkingsopdrachten centraal. Ook de Don Boscoschool doet hier graag aan mee. Één van de activiteiten is de voorleeswedstrijd, welke gehouden wordt in de groepen 4 tot en met 8.

Online lazen de kinderen voor aan hun klasgenoten, juffen en meesters. Door een jury, gevormd door kinderen uit de klas, werd middels een echt juryformulier met aandachtspunten een winnaar gekozen. De jury heeft onder andere gelet op stemgebruik, tempo, het publiek meeslepen in het verhaal en fragmentkeuze. Dit jaar werden de winnaars van de Don Boscoschool thuis verrast door hun eigen juf of meester met een oorkonde en een prijs.

Aletta Knirim (12) won in groep acht. Zij kreeg van Juf Natascha een mooie prijs thuis afgeleverd. Aletta was er heel blij mee. Ze nam de prijs in de deuropening aan. Met zo'n goede voorleesstem, zou ze juf kunnen worden, maar of Aletta dat wil, weet ze nog niet.

De scholen blijven creatief met de onlinelessen. Verderop in deze krant hoe de letterfeesten bij de Julianaschool en De Grote Reis werden gevierd.