Online voorleesontbijt voor kleuters

POORTUGAAL - Voorlezen is belangrijk, dat nieuws wilden de kleuterleerkrachten van cbs De Parel, ondanks de coronatijd, graag uitdragen. Vandaar dat de leerkrachten op het idee kwamen om het voorleesontbijt online in pyjama te houden. Op dinsdag gaven de juffen bij de kleuters thuis (op afstand) pakketjes met knutselmateriaal over het prentenboek ‘Coco kan het’ af. De kleuters kregen ook een verpakte plak ontbijtkoek om op te eten tijdens het voorleesontbijt op woensdag.

Na het voorlezen leerden ze via de officiële trailer het swingende liedje: Coco je kan het. De swingende melodie nodigde uit tot lekker dansen. Zo hebben ze toch de Nationale Voorleesdagen feestelijk met elkaar geopend.

Spelletjes voor jonge mantelzorgers

ALBRANDSWAARD - Op woensdag 3 februari zal Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) in samenwerking met Kijk op Welzijn Barendrecht (KOW) weer een leuke activiteit voor jonge mantelzorgers van 6 tot en met 11 jaar houden. Omdat jonge mantelzorgers tot de kwetsbare doelgroepen behoren en de behoefte aan een stukje ontlasting en lotgenotencontact voor hen groot is, kan deze activiteit plaatsvinden met inachtneming van de coronamaatregelen.

De kinderen kunnen in groepjes kleuren, spelletjes spelen, gamen, knutselen, sporten en gezellig kletsen met elkaar of de medewerkers. Even zonder de zorgen van thuis ontspannen met elkaar.

Woensdag 3 februari van 14.30 tot 16 uur in Het Lokaal, Albrandswaardsedijk 180 in Poortugaal. Aanmelden via mantel
zorg@welzijnalbrands
waard.nl

Meer informatie via Roos of Heleen van SWA via 010-5018322 of mail naar mantelzorg@welzijnal
brandswaard.nl. Instagram #jongemantelzorgeralbrandswaard