Yinte stuurde haar deelnemen per video in.
Yinte stuurde haar deelnemen per video in. Foto:

Ondanks corona toch karate goud

POORTUGAAL - Ondanks de beperkingen rondom het coronavirus heeft de bij Tadashii-do trainende Yinte Axt uit Poortugaal, deelgenomen aan een internationaal karatetoernooi. De Nederlands kampioene op het onderdeel kata (sologevecht) heeft haar kata op film geplaatst en ingezonden via YouTube naar de organisatie die vanuit Malta het toernooi coördineerde.

De ingezonden filmpjes en de toegekende punten van de scheidsrechters uit Malta, Israël, Engeland en Italië, konden live gevolgd worden.

Yinte behaalde in haar leeftijdscategorie de meeste punten en daarmee een gouden medaille. Zij liet een Russische, zilver, en een Engelse deelneemster, brons, achter zich.


Aanslagen waterschapsbelasting

REGIO - Deze week ontvangen inwoners en bedrijven op de Zuid-Hollandse eilanden de aanslagen voor de waterschapsbelastingen van waterschap Hollandse Delta. Met het belastinggeld betaalt het waterschap het werk voor stevige dijken, voor het zuiveren van afvalwater, voor voldoende water en veilige wegen. Het waterschap zorgt voor schoon en voldoende water, veilige (vaar)wegen en sterke dijken en duinen.