Vervolg voorpagina

Voetbalvelden Omloop

,,Uiteindelijk beslist de raad”, antwoordde de wethouder geërgerd. ,,Het college heeft dus al een voorkeursvariant? Jammer dat er wordt voorgesorteerd op één locatie, terwijl we het volledige overzicht nog niet hebben”, reageerde Mariëlle Vergouwe (EVA).
,,Kunnen we niet eerst het onderzoek afwachten en die stip later zetten?”, opperde Gerard Brussaard (PvdA). ,,Alles kan, maar het heeft niet mijn voorkeur. Met het zetten van zo’n stip kunnen we veel sneller aan de slag”, reageerde wethouder Schneider.
Daarnaast moet de gemeente bij de provincie aangeven hoe Albrandswaard de resterende opgave gaat uitvoeren. Onderzoeksbureau Antea voert momenteel samen met de gemeente een studie uit naar de mogelijkheden. ,, Aan het eind van het eerste kwartaal presenteren we de bevindingen.” De VVD wilde weten of de conclusie ook kan zijn dat 840 sociale woningen niet haalbaar zijn in Albrandswaard. ,,Dat sluit ik niet uit”, antwoordde wethouder Schneider.


Steeds meer vaccinaties

REGIO - In de eerste week van de vaccinatie heeft de GGD Rotterdam-Rijnmond bijna 2.000 zorgmedewerkers van verpleeghuizen gevaccineerd. Sinds maandag 18 januari neemt het aantal vaccinaties flink toe: van 250 per dag naar ruim 600 per dag. Ook rijdt er nu er een extra pendelbus vanaf Meijersplein in Rotterdam voor mensen die zich laten vaccineren.
Na de verpleeghuismedewerkers volgen de medewerkers uit de gehandicapten- en thuiszorg.